Само за 5 минути: 1001 родители записаха децата си на градина в Бургас

Само за 5 минути: 1001 родители записаха децата си на градина в Бургас  - E-Burgas.com

От днес започна приемът в детските градини, яслите и подготвителните групи. Кандидатстването е чрез електронната система на сайта на Община Бургас и започна в 08:00 часа. До момента има направени 2493 регистрации от родители за прием на децата им в детските градини. Това каза директорът на дирекция „Образование и демографски въпроси” Веселина Таралова за радио "Фокус".

“От 8:00 часа до 8:05 часа бяха регистрирани 1001 родители. 110 деца допълнително ще бъдат приети в ДГ “Чайка” в ж.к. “Меден Рудник” в новото крило.  За тази детска градина дори желаещите са прекалено много. В нея ще разкрием четири допълнителни групи. В последствие според желанията на родителите ще уточним дали ще бъдат три яслени и една градинска групи или две яслени и две градински”, обясни Таралова.

По думите й родителите, които нямат възможност да кандидатстват чрез интернет и ходят на място в детските градини са единици. “След приключване на ремонта на филиала на ДГ “Ханс Кр. Андерсен” ще бъде пуснат прием за четири групи, като досега е бил за две”, допълни Веселина Таралова.

Коментари

Още от последните новини