Само двама мераклии да строят басейна в "Славейков"

Само двама мераклии да строят басейна в

Само двама кандидати участват във втората обществена поръчка за строителството на спортния комплекс в парка на ж.к. "Славейков", пише "Капитал Daily". Това са "Джи Пи груп" и "Бургас спорт 2016".

Това става ясно след изтичането на крайния срок за подаване на офертите. Компанията, свързвана с изпълнителния директор на "Лукойл България" Валентин Златев, бе спечелила в сдружение с "АБ инвест НН" първия търг за обекта срещу почти 13 млн. лв., но поръчката бе една от спрените покрай "катарзиса" на премиера Борисов през февруари - с официалния мотив, че община Бургас няма нужните средства. Два месеца по-късно обаче търгът бе подновен, при това с 3.2 млн. лв. по-висока цена и с параметри, които подозрително съвпадат с цели елементи от проекта, спечелил първия търг. 

Сдружението "Бургас спорт 2016", в което участват фирмите "Арете строй" и "Алфа билд инженеринг", е единственият друг кандидат сега. Според справка в регистъра ДАКСИ управител на фирмата "Арете строй" е Пламен Трифонов, който има опит в спортни проекти. Същата фирма, но с предишното й име - "Спортни настилки", е участвала в изграждането на спортна зала в Рудозем, реконструкцията на спортен комплекс "Чавдар" в Етрополе и др. Според Търговския регистър другата компания от сдружение "Бургас спорт 2016", "Алфа билд инженеринг", пък е учредена сравнително скоро - през април 2015 г. И двете дружества са регистрирани в София.

Общината първо ще разгледа техническите предложения и едва тогава ще отвори ценовите оферти.
 

Коментари

Още от последните новини