Саксии с цветя ще пречат на джигитите да карат по "Александровска" и "Богориди"

Саксии с цветя ще пречат на джигитите да карат по

Съоръженията трябва да попречат на бъдещи инциденти, като този с Николай Дечев

Големи саксии с цветя ще бъдат поставени на входовете и изходите на ул. „Александровска“ и бул. „Алеко Богориди“ в Бургас. По този начин ще бъдат предотвратени инциденти, като този с шофьора с Николай Дечев, който преди месец катастрофира на площад "Тройката" след гонка с полицията

До саксиите ще се монтират и пътни знаци, обозначаващи пешеходния характер на двете улици. 

Предложението е на общински съветници от ГЕРБ и ще бъде гласувано на следващото заседание на местния парламент в края на месец юни.

"Всяко лято Бургас се превръща в притегателен туристически център и желана дестинация за многобройни туристи не само от страната, но и от чужбина. Морският град е желано място за почивка заради модерната си инфраструктура, сигурна и спокойна градска среда, неповторима природа и редица забележителности. 

От важно обществено значение и интерес е на първо място безопасността и сигурността на жителите на Бургас и на всички избрали града за своята ваканция.

Двете централни улици на Бургас – ул. „Александровска“ и бул. „Алеко Богориди“ са изцяло пешеходни зони, любимо място за разходка и развлечение през всички часови интервали. 

За съжаление, през последните няколко години зачестиха инцидентите с водачи на двуколесни превозни средства. Това стана повод за десетки жалби от страна на пешеходци, които изпитват несигурност при разходките си. Сред тях са и майките с деца, които с притеснение преминават по двете гореспоменати улици." пише в докладната.


 

Коментари