С купи и медали закриха спортни игри “Пролет 2013“ за студенти

С купи и медали закриха спортни игри “Пролет 2013“ за студенти - E-Burgas.com

Официално наградиха победителите в спортни игри „Пролет 2013” на Университет ''Проф. д-р Асен Златаров'' – Бургас. За пета поредна година в осем спортни дисциплини: шахмат, футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт, тенис на маса, канадска борба, лека атлетика студентите изявиха своите способности. Организатори на спорните игри са Студентски съвет и катедра ''Физическо възпитание и спорт'' към Университет ''Проф. д-р Асен Златаров''-Бургас, с любезното съдействие на Община Бургас за безвъзмездно предоставяне на спортен комплекс „Славейков”.

Спорната активност на студентите беше наградена с купи и медали от доц. Севдалина Турманова – зам. областен управител на област Бургас и г-жа Йорданка Ананиева – зам. кмет по култура и образование към община Бургас. Във футболът купата грабнаха отбора на студентите от „Бургас Юнайтед” и при волейбола за трета година на първо място се класираха отбора на „Вуйчовците ”, с капитан Денислав Евтимов.

''Спортните игри превърнали се в традиция отличават най-добите спортисти от нашият университет. С подобни състезания имаме за цел да включим всеки студент активно в живота на образователната институция'' сподели Ивайло Балтиев – новоизбраният председател на Студентски съвет. Всички участници получиха тениска с логото ''Аз съм бургазлия'' от г-жа Ананиева.

Коментари

Още от последните новини