Руският педофил Митрадевананда иска политическо убежище в Бургас

Руският педофил Митрадевананда иска политическо убежище в Бургас - E-Burgas.com

"В ареста не мога да спя с вдигнати крака, а в храната има много захар" проплака йогата в съда

Жертва съм на политически натиск и ще поискам политическо убеждище в България. Tова заяви руският гражданин Сванди Митрадевананда в Апелативен съд - Бургас, където днес бе гледана мярката му за неотклонение. Припомняме, че той е задържан за 40 дни в ареста с оглед екстрадирането му в Русия, където се издирва от страната си за убийство, което е извършено на 18 юни 2016 година. 

Сванди Митрадевананда заяви днес, че не се е укривал то руското правосъдие и превивава законно в страната ни. Той дори договор за наем и живеел постоянно на адрес "Константин Фотинов" 1, като дори имал разрешение за постоянно пребиваване в страната ни от сектор "Миграция". Адвокатът му твърди, че по време на извършеното убийство, Митрадевананда бил в България, както ставало ясно от договора за наем.. 

Митрадевананда заяви днес, че е жертва на политическо преследване в страната си и заяви, че ще иска политическо убеждище в България. Според него всички негови познати попадали под ударите на Интерпол, а създадената от него общност била наричана неправилно "криминална група".

Той поиска мярката му да бъде изменена под "домашен арест", докато се вземе решение за евентуалната му екстрадиция в Русия. 

"Аз съм йога, а в ареста не мога да спя с вдигнати крака, както съм свикнал. Освен това имам специален режим на хранене, а там има по три хранения на ден, като я ястията има твърде много захар" мотивира се той. 

От днешното заседание стана още ясно, че Митрадевананда е женен, като съпругата му в момента живее в Лос Анжелис. 

 

 

Коментари