Румен Радев поиска експертиза на изтеклия запис в интернет

Румен Радев поиска експертиза на изтеклия запис в интернет - E-Burgas.com

Президентът иска да се разследва изтеклият в интернет запис, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов предаде "Нова". Той поиска службите да определят дали записът е фалшификат, за да не се дискредитира страната ни. По-рано днес държавният глава присъства на учение на Националната служба за охрана край София.

На записа се чува мъжки глас, който в неофициален разговор с неизвестен събеседник, коментира отношенията си с редица евро лидери и лица от вътрешнополитическата сцена.

„Демонстративното нежелание на Борисов да се провери автентичността на аудио записа е най-малкото странно. Този запис е брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие. Демонстрира арогантност и авторитарност на нашето управление. Този фалшификатор трябва да бъде установен и наказан”, заяви Радев.

Президентът коментира и задочния спор София - Дубай.

„Самопризнанията на Божков за съвместни корупционни схеми с властта изключват моя подкрепа, но не аз трябва да се оправдавам за Божков. Аз с него не съм пушил цигари и пури, нито му знам телефона”, каза Радев.

На фона на учението на служели на НСО, държавният глава не отговори дали ще наложи вето на промените закона за МВР, които предвиждат сливане на няколко структури, на които се дават правомощия на практика да дублират функциите на НСО, която е на подчинение на Радев

Коментари

Още от последните новини