Ромско нашествие от Сливен тормози жителите на бургаски квартал

Ромско нашествие от Сливен тормози жителите на бургаски квартал - E-Burgas.com
снимка: архив

Жители на Рудник се чувствали застрашени от пиянските изблици на сливенски цигани, които живеят в незаконни къщи

Проблемът с ромското нашествие в бургаския квартал Рудник не е решен, припомня общинският съветник Георги Дракалиев. През 2017 година той алармира община Бургас за ситуацията, след като него се обърнаха жители на бургаския квартал. Хората там се оплакват от незаконно строилство на къщи в квартала и се чувстват застрашени от пришълците, които вдигали шумни пиянски купони до зори. 

Сега Дракалиев отново повдига въпроса в Общински съвет - Бургас с въпрос започнало ли е премахването на незаконните постройки, които са установени преди близо две години. Тогава 122 постройки бяха вписани като незаконни, но до днес броят им може да се е увеличил. 

 ”Аз посетих района около Мелницата, реката Дермен дере, т.нар. „Бата махала”, както и зад училището в махалата. Във вилната зона, освен че видях „къщи“, които купуват незаконно ток от съседите си, попаднах и на нелегален магазин, находящ се в един от копторите. Там специално ми обърнаха внимание на пиянските изблици на някои сливенски цигани, които живеят в незаконно построени сгради, но това не им пречи да смущават съседите си със силна музика досред нощ и да ги тормозят и заплашват, когато последните решат да си потърсят правата. Хората тогава се възмущаваха, че в квартала има незаконно изградени големи къщи, но за тях не се плащат абсолютно никакви данъци. Те твърдяха, че много от сградите са построени върху общински имоти, а в някои от тях има дори по няколко постройки, при това санирани, за които не се плаща данък. Върху тротоарни площи има изградени постройки, а също и стълбища, което затруднява пешеходците." пише Дракалиев в писмото до Общински съвет - Бургас. 

Отговор на питането ще бъде даден на следващото заседание на Общински съвет - Бургас на 28 януари. 

Коментари

Още от последните новини