Рибари на протест срещу новото управление на ИАРА-Бургас

Рибари на протест срещу новото управление на ИАРА-Бургас - E-Burgas.com

Сдружение Черноморски изгрев  и асоциация БГФиш  се обявиха срещу новото ръководство на Изпълнителната агенция по рибарство в Бургас. Емил Милев от протестиращите посочва, че очакват подкрепата на колегите им от Поморие и Несебър, съобщава Радио Бургас.

За новото ръководство се явяваме едва ли не бракониери и престъпници. Появиха се проблеми, които ги нямаше в последните години.  Търпим загуби от това управление в резултат на безумното описване на актове и неправилното тълкуване на определени нормативни уредби. Стигна се дори до ескалация на напрежението и физическа саморазправа с рибар в Бяла от страна на ИАРА. Хората искат да защитят правото си на труд.

Милев твърди, че на среща в Бургас от 12 декември ръководството е отправило конкретни заплахи как дейността им ще бъде възпрепятствана:

Свидетели на поведение от страна на държавната администрация, което ние като бранш не можем да толерираме. Очакваме мерки от Министерството на земеделието, пред което поставихме исканията си. За нас порицанието на служители или писането на етичен кодекс не е решение. Всеки ръководител носи отговорност за хората си. Един месец е достатъчен изпълнителният директор да види как те се държат с бранша и ако нещо не му хареса да го коригира. 

От Министерството на земеделието подкрепиха изпълнителния директор като посочиха, че  служителите на ИАРА спазват стриктно закона. Агенцията по рибарство е съставила 24 акта при проверки в акваторията на Черно море за последния месец.

Коментари

Още от последните новини