Рейзи заподозрян в конфликт на интереси с местния футболен клуб

Рейзи заподозрян в конфликт на интереси с местния футболен клуб - E-Burgas.com

Тъмните облаци около бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи продължават да се струпват над главата му. След като Държавната агенция за финансова инспекция в момента извършва пълна ревизия за цялостното му управление като кмет на общината след множеството сигнали за злоупотреби, сега името му е на път да излезе и в конфликт на интереси с местния футболен тим.

Това разкри кметът на общината Тихомир Янакиев, като дори той до скоро мислел, че „Созопол“ е общински футболен клуб (ОФК). Оказало се, че е сдружение с нестопанска цел, чиито президент доскоро беше именно Рейзи. „Чудя се как е функционирала тази схема, защото той, в качеството си на кмет, пуска искане до Общински съвет за субсидия на футболния отбор, където е президент. Общинския съвет му я гласува, той я взима и я разходва като президент на клуба“, обясни Янакиев, който поради тази причина отказа да бъде президент на „Созопол“.

По това време гласуваните средства за издръжката на отбора били близо половин милион лева. В момента бюджетът е орязан до санитарния минимум – 250 хил. лв., като това е минимумът, при който може да функционира първенецът в Югоизточната Трета лига. Чисто игрово „Созопол“ е най-добрият отбор в групата, но поради финансовите проблеми, изниква въпросът ще успее ли клубът да функционира с едва 250 хил. лв. от общинския бюджет в професионалния футбол, ако евентуално се класира във Втора лига?

„Ако влезем там самите възможности за развитие на клуба са по-големи, ще имаме повече интерес от рекламодатели вече, ще имаме приходи от ТВ права, ще имаме приходи и от БФС. Вярно, по-трудно е, ама ще имаме и съответно повече възможности за развитие“, оптимистично заявява Янакиев, като добави че до края на сезона при отбора ще продължи да играе феърплей и да гони класиране във Втора лига.

 „Аз лично ще помагам на отбора доколко е възможно, ще разговарям с всички инвеститори, които влизат в общината, питам ги дали биха искали да помагат от чисто икономически взаимоотношения с общината, да допринесат за социалната среда, за спорта. Които желаят биха могли да помагат на футболния отбор“, категоричен е кметът. 

В първата си среща от пролетния дял „Созопол“ завърши наравно у дома срещу „Атлетик Куклен“, а в следващата си мач гостува на „Димитровград 1947“. Двубоят е в събота от 14:00 ч.

Коментари

Още от последните новини