Ревизоро с нова атака: В Бургас имат вода само до август

Ревизоро с нова атака: В Бургас имат вода само до август - E-Burgas.com

В Бургас имат в момента вода само до август. Ако завали още няколко пъти, ще стигне за цялата година. Те просто нямат откъде другаде да взимат вода и трябва да се грижим за тях. Това коментира в ефира на бТВ екоминистърът Емил Димитров.

Варна имат възможност да взимат вода от три места, но не правят нищо. Трябва да се направи водопровод за 3-5 млн. лв. Но те и него няма да направят. Затова съм притеснен. Дано да нямат проблем, да не стане някоя криза и някой водопровод да се спука и тогава да го разберат по трудния начин. Така решили, така направили, това не е мой проблем, заяви Ревизоро.

Преди по-малко от седмица от ВиК опровергаха Ревизоро и категорично заявиха, че в Бургас и Варна криза с водата няма да има

Междувременно през последните дни язовир Камчия увеличи своя обем. Постъпилият приток в язовира само вчера е 34,870 м3/сек. Притокът е по-голям от размера на дневния разход, който е 1,852 м3/сек. Наличният обем в язовира е 129,138 млн. м3, с 4 896 000 м3 повече от обема на 08.01.2021 г.

Наличният полезен обем за използване за питейно-битово водоснабдяване се е увеличил и е 52,838 млн. м3.

 

 

Коментари

Още от последните новини