Ремонтираха още 10 км от пътя Царево - Малко Търново

Ремонтираха още 10 км от пътя Царево - Малко Търново - E-Burgas.com

Рехабилитацията на отсечката от разклона за с. Българи до местността "Папазова нива" вече е приключила напълно. В това се увериха на място народните представители от Бургас Ивелина Василева и Диана Саватева. Те инспектираха ремонтирания участък от 10 км, част от голямата артерия Царево-Малко Търново в присъствието на кмета инж. Георги Лапчев. Извършените дейности са на стойност 1 200 000 лв. и след тях жителите от региона на Бургас могат да пътуват комфортно и безопасно.

„Следващата стъпка е цялостен ремонт на пътя Царево-Малко Търново, като вече са предприети действия по обявяване на тръжна процедура за избор на проектант. Така, на база на проекта, ще бъде извършена и цялостната рехабилитация на важната за Област Бургас пътна артерия“, коментираха народите представители.

Бургаските депутати се запознаха и с напредъка по общински инфраструктурни проекти и ремонти в Царево. Един от тях е разширяването на сградата на администрацията. Кметът Лапчев показа на Ивелина Василева и Диана Саватева как вървят допълнителните укрепителни дейности на съществуваща велоалея, свързваща  Царево и кв. Василико, както и реновирането на морската сцена в града.

Народните представители проведоха и среща с кмета на община Малко Търново Илиян Янчев. Те коментираха и видяха на място протичащата в момента пълна реконструкция на улици и тротоари. Близо 800 000 лв. бяха отпуснати от държавата в края на миналата година с постановление на Министерски съвет. Сред улиците попадат централните „Стара планина“, „Райна Княгиня“, „Родопи“ и др. Реконструирана и модернизирана е и сградата на Районно управление "МВР-Малко Търново“. Проектът се финансира от Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020 г.

Бургаските депутати обсъдиха с градоначалника актуалната ситуация за  състоянието на интегрираната система на наблюдение и охрана по границата. При последния парламентарен контрол Димитър Бойчев и Диана Саватева отправиха питане към министъра на вътрешните работи Младен Маринов по темата. От отговора стана ясно, че той е поел ангажимент за посещение на Малко Търново и среща с кмета Илиян Янчев. По време на срещата на бургаските депутати в Малко Търново бе обсъдена и възможността на общината да използва новата програма на  социалното министерство в помощ на възрастните хора и на хората с увреждания.

Коментари

Още от последните новини