Рекорден брой новозаразени и нова жертва с COVID-19

Рекорден брой новозаразени и нова жертва с COVID-19 - E-Burgas.com

66 са новите случаи на COVID-19 в България, като 29 от тях са в болница предаде "Нова". Така общият брой на заразени с коронавирус в у нас става 1081. Активните области в страната са 13. Увеличението спрямо вчерашния ден е с 6,5%.

Починалите с COVID-19 инфекция са общо 50, като последната жертва е на 71 години.

За денонощието в София има 22 случая, от които 16 са амбулаторни. В Плевен са 13 установените – 9 са контактни на работещите в завод „Мизия“.

В Сливен и във Велико Търново има по 5 нови случая. В Пловдив, В Пазарджик, и в Кюстендил има по 4. В Ловеч има 3 случая на заразата и всичките са от Дом за възрастни хора в Орешак.

Децата под 10-годишна възраст са общо 22 в цялата страна. Новите заразени деца за денонощието са 5.

В Плевен има две деца – на 2 и на 9 години. В Кюстендил има две момчета на – 3 години и на 8 години. В Пазарджик има момче на 2 години, което е настанено в МБАЛ Пазарджик.

През последното денонощие са установетени още 12 положителни проби на медицински персонал.

Общо излекуваните в България вече са 190, от които 16 нови. Във ВМА -  5, в  "Пирогов" - 4, в  "Света Анна" - 1, в Кюстендил - 4, в Сливен - 2.
 

"Във връзка с мюсюлманските празници в България, Главно мюфтийство издаде заповед и се затварят храмовете, самите молитви ще се предават по интернет, няма да има посещения", обяви проф. Мутафчийски.

"Събирането на големи вечери и фамилии се препоръчва да бъде в тесен кръг. Ифтар - или раздаването на храни, да бъдат пакетирани, с възможност за дезинфекция на пакетите и да се раздават само на крайно нуждаещите се. Има нота от МВнР, че се готвят големи пътувания от Турция, с редовни линии, ще призовем МЗ и МВнР да вземат отношение, за да се преустановят тези пътувания в този период", добави той.

Коментари

Още от последните новини