Разпитват Нено Димов в Националното следствие

Разпитват Нено Димов в Националното следствие - E-Burgas.com
Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Нено Димов вече е на разпит в Националното следствие, съобщава "Дарик". Пред вратите на "Г.М.Димитров" чакат и медиите, за да разберат дали ще има задържане и повдигане на обвинение към министъра, или не.

Още от сутринта тече спецакцията на специализираната прокуратура съвместно с ДАНС, МР и КПКОНПИ в две посоки - за водната криза и за вноса на боклук от Италия. По неофициална информация той е доведен в следствието след проведени обиски в негови жилища. Разпитите и претърсванията в МОСВ и в дома му били по-скоро в посока на второто разследване - за изгарянето на отпадъци от Италия у нас.

От екоминистерството министърът бе качен и съпроводен от разследващите в бус на Спецпрокуратурата, като и Нено Димов, и прокурорът на място уточниха, че той не е задържан.

По-рано днес в изявление в Перник за операцията на разследващите съобщи главният прокурор Иван Гешев. Той обяви, че предстоят по план разпити на около 30 лица, а в рамките на деня ще се знае дали ще има повдигнати обвинения.

Коментари