Работниците от заводите на „Винпром Карнобат“ излязоха на протест (СНИМКИ)

Работниците от заводите на „Винпром Карнобат“ излязоха на протест (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Униформени от жандармерията и служители на Агенция „Митници“ от около 20 дни са непрекъснато в трите завода на Винпром Карнобат и спират или възпрепятстват процеса на производство. В момента стотина работници са изкарани отвън и са насядали в знак на протест около цеховете.

Запечатано е предприятието „Винс Индъстрис“, което произвежда и снабдява със спирт другото предприятие, което го бутилира. Има и още един завод, който също предстои да бъде затворен. „Искат да затворят и трите. Нито сме получавали уведомително писмо за това, нито някой ни е информирал. Тук работят 3000 души, какво ще се случи с тях? Положението е така от 20 дни, правят проверки, ние не можем да работим нормално. Всеки ден се почва – идва жандармерия и не могат да влизат и излизат коли. Защо? Гроздето стои вътре. Сега като го запечатат ние трябва да го затворим“, обясни изпълнителният директор Емил Пилев.

Работниците са твърдо решени да протестират докато не се стигне до благоприятен за тях изход. Първоначално имали разрешение да излязат на пътя за село Венец и Шумен, но после то отпаднало.

Нагласата сред хората е крайно негативна и някой от тях признаха, че са решени и на гражданско неподчинение.  

Галерия
Коментари