Путин поздрави Радев за 3 март

Путин поздрави Радев за 3 март - E-Burgas.com
Снимка: БНТ

Поздравления за българския народ по случай Националния празник 3 март изпратиха на президента Румен Радев държавни глави и лидери от цял свят.

В писмото си президентът на Руската федерация Владимир Путин поздравява българския държавен глава с Деня на освобождението на България от османско иго и изразява почит към саможертвата на българските опълченци и руските войници, воювали рамо до рамо за свободата на България.

В своя поздравителен адрес президентът на САЩ Джоузеф Байдън подчертава, че САЩ ще продължат да бъдат непоколебим партньор в отстояването на върховенство на закона, укрепването на демократичните институции, борбата с корупцията и просперитета на българските граждани.

Федералният президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер изпраща сърдечни поздравления към българските граждани и изразява надежда, че във време, изпълнено с предизвикателства, сътрудничеството, скрепено с доверие между двете страни, ще продължи. 

Президентът на Китайската народна република Си Дзинпин пожелава просперитет на България и мир и благоденствие на българския народ. Китайският държавен глава изразява увереност, че традиционното приятелство и стратегическото партньорство между двете страни ще продължат да се развиват за благополучието на двата народа.

Поздравителни писма изпратиха още императорът на Япония Нарухито, кралят на Испания Фелипе VI, кралят на белгийците Филип, президентът на Словения Борут Пахор, президентът на Република Ирландия Майкъл Хигинс, федералният президент на Конфедерация Швейцария Игнацио Касис, президентът на Естония Алар Карис, президентът на Република Финландия Саули Нийнистьо, президентът на Република Малта Джордж Вела, президентът на Държавата Израел Ицхак Херцог, президентът на Палестина Махмуд Аббас, президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев, президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси, кралят на Мароко Мохамед VI, президентът на Социалистическа република Виетнам Нгуен Суан Фук, президентът на Република Сингапур Халима Якоб и много други държавни лидери и представители на международни организации.

Коментари

Още от последните новини

Светът
Путин поздрави Радев за 3 март - E-Burgas.com

Избори в САЩ