Прибраха Стоян Тончев в психото, решават дали е опасен за себе си и околните (видео)

Прибраха Стоян Тончев в психото, решават дали е опасен за себе си и околните (видео) - E-Burgas.com

По-рано днес помориецът пусна видео, в което заяви, че покушение срещу него ще стане причина за 40 дни земетресния по целия свят

Районна прокуратура – Бургас възложи на ръководителя на ЦПЗ „Проф. д-р Иван Темков“ – Бургас извършването на проверка, при която да бъде преценено налице ли са основанията за прилагане на мерки за временно физическо ограничаване по отношение на Стоян Тончев.

Проверката е възложена след получени сведения от непълнолетни жители на град Поморие, които са подадени в РУ на МВР. Излагат се данни, че Стоян Тончев е проявявал агресия спрямо същите непълнолетните лица, държал се превъзбудено и неадекватно пред други граждани, и пред служители на МВР, които са го посещавали във връзка с подавани от него сигнали на телефон 112. 

В постъпили от служителите на МВР докладни записки се сочи, че съществуват данни за обостряне на психическото състояние на Стоян Тончев. Изложено е предложение спрямо него да бъдат предприети необходимите мерки за принудителното му лечение. 

При проверката Стоян Тончев ще бъде прегледан от специалист – лекар психиатър, разполагащ със специални знания, за да установи касае ли се за лице с психично разстройство, изпаднало в състояние, което представлява пряка и непосредствена опасност за собственото му здраве или живот, както и за здравето и живота на други лица. Действията на Районна прокуратура – Бургас са извършени в изпълнение на правомощията й по Закона за здравето.

По-рано днес Тончев пусна видео, в което отново заяви, че чувства пряка заплаха за живота си. Покушение срещу него пък щяло да стане причина за земетресния и природни катаклизми по целия свят. Малко по-късно той е отведен в Центъра за психично здраве в Бургас.

Коментари

Още от последните новини