Проучват възможността за двупосочно движение по "Гурко"

Проучват възможността за двупосочно движение по

В момента шофьорите трябва да обикалят толкова улици и да се правят допълнителни завои на четири нерегулирани кръстовища

Общинската администрация ще трябва да проучи възможността за двупосочно движение по ул "Ген. Гурко" в участъка между улиците "Цар Симеон I" и "Стефан Стамболов". За това настоява обшинският съветник Георги Дракалиев, който е входирал писмо в местния парламент.

Въпросният участък е единственият по цялото продължение на улицата, където движението е еднопосочно. Шофьорите недоволстват, че идвайки по „Ген. Гурко“ в посока към подземната улица, не могат да продължат направо, след кръстовището с ул.“Цар Симеон I”. Вместо това, им се налага да завият надясно, след това по ул.“Пиротска“ наляво, после по „Ст. Стамболов“ пак наляво, за да стигнат отново на „Ген. Гурко“, където пак да завият, този път надясно.

Шофьорите недоумяват защо е необходимо да се обикалят толкова улици и да се правят допълнителни завои на 4 нерегулирани кръстовища, като би могло да се премине направо краткото разстояние от 2 пресечки до входа на подземната улица. Наблюденията показват, че този байпас безспорно насища още повече трафика, като същевременно затруднява и останалите водачи на МПС, преминаващи през описания район.

Дракалиев настоява да получи писмен отговор на въпросите за възможността за двупосочно движение и смята ли общинската администрация да проучи и вземе мерки по този въпрос. 
 

 


 

Коментари

Още от последните новини