Прокуратурата с проверка на скандалния случай в бургаския клуб "Олимпия"

„Силно изненадана съм, че получихме такъв сигнал за красив спорт като художествената гимнастика. Това, което се вижда – ако приемем, че записът е автентичен - наистина става въпрос за психическо и физическо насилие” , заяви пред „24 часа” Елена Инджова, Началник отдел „Закрила на детето” към дирекция „Социално подпомагане” – Бургас.

Скандалът избухна след като екип на бургаската телевизия Канал 0, който отразява Държавното първенство по художествена гимнастика, става свидетел на шокираща сцена – треньорката на бургаския клуб „Олимпия” Елена Симеонова крещи на състезателките си, а едно от момичетата грубо дърпа за ушите. Сигналът е подаден в отдел „Закрила на детето” от журналист на бургаската телевизия следобед в четвъртък. Започнахме работа веднага след това, заяви Инджова. В късния следобед вчера случаят е обсъден на заседание на мултидисциплинарния екип с участие на представители от различни институции.
Междувременно е подаден сигнал и до дирекция „Социално подпомагане” Поморие, тъй като семейството на пострадалото дете живее в населено място в нейната териториална компетентност.

Процедурата изисквала да се направи проучване - разговори в училището на детето, с родителите и съседи, да се провери дали момичето се е е оплаквалао и друг път. Все още официално разговори с родителите не са проведени, затова Инджова отказа да коментира мнението им. Социалните гитърсели по време на състезанието в петък, но не са ги намерили.

Пред журналистите семейството заяви, че няма претенции към треньорката. Според Елена Инджова не се налага прилагането на драстични мерки като например забрана за контакт между треньорката и възпитаничката й. Тя уточни, че все пак отделът в Поморие ще реши какво да предприеме след като извърши цялостно проучване. За скандалния случай е сезирана и Районна прокуратура – Бургас, която ще извърши паралелна проверка.
Източник: 24chasa
 

Коментари

Още от последните новини