Прокуратурата подхвана незаконен внос на 20 контейнера незаконен боклук в БМФ „Порт-Бургас“

Прокуратурата подхвана незаконен внос на 20 контейнера незаконен боклук в БМФ „Порт-Бургас“ - E-Burgas.com
Архив chernomore.bg

Районна прокуратура – Бургас ръководи досъдебно производство, касаещо нерегламентиран внос на 20 контейнера с италиански отпадъци  на пристанище, стопанисвано от „БМФ Порт–Бургас“ ЕАД.

Цитираният текст от Наказателния кодекс ангажира  наказателната отговорност на всеки, който в нарушение на установения ред пренася отпадъци през граница на страната.

Досъдебното производство е образувано по повод пристигнали на пристанището в града 20 контейнера с отпадъци. Товарът е транспортиран с кораб на 5 септември 2019 г., като му е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни. По документи,  стоката е била декларирана като пластмасови отпадъци и каучук.

Изпращач на контейнерите е италианското дружество „Дентиче панталеоне“ със седалище Авелино, Италия.

Получател на товара е българското търговско дружество „Блацион“ ООД, със седалище и адрес на управление в гр. София. Негов управител е   Блаже Игнатовски – гражданин на Република Северна Македония.

В резултат на извършени понастоящем действия по разследването е установено несъответствие на декларирания, с част от фактически наличния отпадък.  

Действията по разследването и процесуалните такива продължават.

Коментари

Още от последните новини