Прогрес! Бургаски клуб влезе в призовата тройка на родната ранглиста

Прогрес! Бургаски клуб влезе в призовата тройка на родната ранглиста  - E-Burgas.com

За първи път в своята история ТК „Авеню" (Бургас) е в призовата тройка в годишната класация на Българската федерация по тенис (БФТ) измежду 120 клуба-членове на федерацията. За 2019 година тенис клуба от морския град е №3, като постижението е най-доброто от лицензирането на клуба през 2016 година. „Изключително сме горди от този страхотен резултат!

Постижението е уникално по рода си за нашия млад и сплотен екип", сподели директорът на клуба Антон Марков. Той посочи, че да станат клуб от най-високата първа категория винаги е била една от целите на ТК „Авеню", а тя се е осъществила още по-рано от предвиденото. „За първи път сме наредени до едни от най-доказалите се тенис клубове в страната и то за толкова кратко време!

Постижението ни е изключително престижно предвид младата ни история. Определено до сега в историята на българския тенис никога не се е случвало клуб за толкова кратък период да извърви пътя от най-ниското ниво (наблюдател) и да достигне до най-високото (първа категория). Създадохме една добра организация и среда, децата да се развиват и да се наслаждават на този прекрасен спорт. Екипът ни е предимно от млади хора, изпълнени с огромно желание да се доказват като професионалисти и хора. Всеки един от тях е профилиран да работи с определена възраст, което смятаме, че е правилният път към успеха и надграждането!

Опитваме се да вкарваме иновации във всеки един момент, следим последните тенденции в тениса в световен мащаб и искаме и нашите български деца да бъдат тренирани по такъв начин", споделя Марков. Той припомни, че от съществуването на ТК "Авеню" състезателите са записали редица престижни класирания, като бургаският клуб може да се похвали с много държавни лични и отборни шампиони, призьори от турнири от календара на ТенисЕвропа и ITF. „Имаме голям брой национални състезатели, както и европейски шампион.

Паралелно с това бяхме успешни и отговорни домакини на държавни първенства и турнири, състезатезания от календара на ТенисЕвропа и ITF до 16 г., 18 г. и за мъже, както и на европейското отборно първенство до 14 г. за момчета", с гордост посочва Марков. Над 500 деца са подобрили своите тенис умения чрез школата на „Авеню" откакто тенис клуба съществува. „Нашите цели и амбиции не спират до тук. Благодаря на целия екип в клуба и на състезателите и техните семейства! С подкрепата на всички наши приятели ние вярваме, че в най-скоро време ще бъдем на още по-високо стъпало!", категоричен е клубният директор.

Коментари

Още от последните новини