Проф. Витанов: Трудно е да си прост в тая държава - конкуренцията е огромна

Проф. Витанов:  Трудно е да си прост в тая държава - конкуренцията е огромна - E-Burgas.com

Математикът проф. Николай Витанов отново се обърна в характерния си стил към "хейтърите", както той самия ги нарича. Витанов е известен с това, че всеки ден публикува кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията от коронавирус. Постовете му обикновено се приемат добре от едни и доста остро от други.

"Прогнозата за броя смъртни случаи в края на годината - очаквах да прехвърлим 30 000. Кой ли не се изреди да реве и вие срещу тази прогноза. Днес бройката е 30 329.

Прогнозата е вярна. Хейтърите вият на умряло. Месеци рев срещу Витанов. Месеци вой - трупове броял, грозен бил, нищо не познавал, плашел хората, да го съдим, да го бием, да го убием. Диванните ревачи станаха на суджук по рецептата на Тамерлан. Ревете и вийте - може пък някой от вас да има певчески способности и да го забележат.

Трудно е да си прост в тая държава - конкуренцията е огромна. Нали знаете какво е казал Ян Хус на бабиера, който докретал да хвърли една съчка на кладата му. Вместо да съдите тези, които ви докараха до 30 000 трупа, си правите устата да съдите мен, който ви предупредих. Простотата ви, хейтъри, не е свещена. Тя е безгранична. 3 пълни дивизии хора си заминаха заради коплексарщината и маниакалната жажда за слава на вашите гурута. И още ще си заминат. Това е положението. Все едно война сме загубили - и защо? За да блеснат едни хора." написа в днешната си публикация проф. Витанов.

Според него българите могат да се подготвят спокойно за празниците, като разбира се спазват елементарните мерки, за да не се разболеят преди Коледа. По неговата прогноза Омикрон няма да бъде доминантен в страната ни до Нова година, но той ще създава проблеми след нея. 

"Вършете си работата, живейте си живота, но се пазете. Спазвайте три шарана дистанция, стойте далеч от места на масови събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, елементарни неща." написа още математикът. 

Коментари

Още от последните новини