Проф. Радулов: Русия все още има много сериозна мрежа у нас

Проф. Радулов: Русия все още има много сериозна мрежа у нас - E-Burgas.com

Бившият главен секретар на МВР и експерт по национална сигурност проф. Николай Радулов гостува на „Здравей, България”. В сутрешния блок на NOVA той коментира войната в Украйна и зачестилите случаи на трафик на хора у нас. По думите му външна заплаха за националната ни сигурност в момента няма.

„Мисля, че Русия все още има много сериозна мрежа у нас. Тя не се спира в няколко човека, които са заловени в конкретни връзки. Има партии, които са настроени проруски, твърди се, че се финансират от Русия. Ние виждаме как защитават връзката с енергийната система на Русия и част от изявленията и действията на Путин”, каза още професор Николай Радулов.

Според бившия секретар на МВР технологично Гранична полиция е способна да забележи всички мигранти, които нелегално се опитват да прекосят границата. „Мисля, че определено в Гранична полиция има хора, които покровителстват преминаването на мигранти”, заяви проф. Радулов. По думите му това се превръща в епидемия и най-вероятно средствата на „Вътрешна сигурност” не са достатъчни. В сектора има и други проблеми, допълни експертът по национална сигурност, визирайки корупцията и покровителстването на наркотрафика у нас. 

Коментари

Още от последните новини