Притеснени пациенти питат: Има ли масово напускане на медици в УМБАЛ "Дева Мария"

Притеснени пациенти питат: Има ли масово напускане на медици в УМБАЛ

Твърдения, че д-р Мария Търнева, завеждащ отделението по неонатология в УМБАЛ "Дева Мария", напуска заедно с целия си екип, предизвика бурни реакции у пациентите на звеното в лечебното заведение.

Сигнал за това бе подаден и до медията ни от притеснени бургазлийки, на които предстои раждане и които са пациенти на д-р Търнева. Като доказан специалист д-р Мария Търнева завежда отделението на частната болница от 2013 г. Към момента тя има стабилна практика и пълен списък с пациенти. Част от тях са и такива, на които предстои раждане. В тази връзка са и притесненията на пациентките.

Е-Бургас се свърза с д-р Търнева, която отрече твърденията и ги определии като слухове и лош PR. „На този етап нито аз, нито моят екип имаме намерение да напускаме болницата. Не знам на какво се дължат тези слухове.. грешна информация или лош PR, не мога да кажа“, заяви по телефона пред медията ни д-р Търнева.

От УМБАЛ Дева Мария също отрекоха масово напускане на екип. „Нито ще закриваме отделение, нито някой напуска. Пациентите могат да бъдат абсолютно спокойни“, допъниха от болницата. От здравното заведение не изключва твърденията за масово напускане на медици да са на недоброжелатели от бранша.

 

Коментари

Още от последните новини