Президентът Радев участва в 70-годишнината на ЦЕРН и откри ново производство на бронирана техника в Бургас

Президентът Радев участва в 70-годишнината на ЦЕРН и откри ново производство на бронирана техника в Бургас - E-Burgas.com

 

Днес, 1 октомври 2024 г., президентът Румен Радев взе участие в две важни събития за България. Първото от тях беше отбелязването на 70-годишнината от създаването на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), в която България е активен член. Президентът подчерта значението на научните открития на ЦЕРН за глобалния напредък и отбеляза приноса на българските учени в организацията.

В рамките на деня Радев присъства и на откриването на ново производствено предприятие за бронирана отбранителна техника в Бургас. Тази инициатива е част от стратегическите усилия на страната за развитие на отбранителната индустрия и засилване на националната сигурност. Заводът ще произвежда модерно военно оборудване, предназначено както за българските въоръжени сили, така и за експорт на международни пазари.

Президентът заяви, че инвестициите в отбранителния сектор са от ключово значение за икономическото развитие на България и за гарантиране на нейната сигурност в контекста на съвременните глобални предизвикателства.

Коментари

Още от последните новини