Представят в Бургас най-популярните келтски игри, програмата ще предложи и ателие за най-малките творци

Представят в Бургас най-популярните келтски игри, програмата ще предложи и ателие за най-малките творци - E-Burgas.com

Интересните в цял свят келтски игри, провеждани по международните фестивали, като например „Мързеливата пръчка /Lazy Stick”, „Царевична дупка/Cornhole и Рингс/Rings ще бъдат демонстрирани на Експозиционен център„Флора“. Успуредно със събитието ще се проведе и Детска работилница, където най-малките участници ще могат да рисуват келтските символи върху дърво, да направят за себе си амулети от глина, както и да оцветяват сцени от келтския бит.

На 30 септември /събота/ СНЦ „Ценности“ – Бургас ще организира за първи път в България Международен келтски фестивал „Celtic Spirit 2023” на подвижната сцена в зелената площ до ЕЦ „Флора – Бургас.

В него ще участват: СНЦ „Ценности“ от Бургас, Формация за ирландски танци “Sonas: Irish dance & music” от София и Сдружение „Келтска Трансилвания/Celtic Transilvania Society от гр.Беклян/Beclean, Румъния.

Бургаското сдружение ще представи някои от най-популярните игри, провеждани по келтските фестивали в целия свят, като например „Мързеливата пръчка/Lazy Stick”, „Царевична дупка/Cornhole и Рингс/Rings. Някои от тях бяха показани в Експо център „Флора“ миналата година по време на събитието „На гости при келтите“.

Формация “Sonas” ще направи демонстрация и презентация на ирландски танци и социален групов танц наречен Ceili, в който може да участва и публиката.

Румънското сдружение „Келтска Трансилвания“ ще се представи с два уъркшопа: „Облекло и въоръжение на келтските воини“ и „Медицината в келтския свят“, а в края на събитието ще покаже възстановка на битка между келтите и даките.

Успоредно на проявите ще има и традиционната за подобни празници Детска работилница, където най-малките участници ще могат да рисуват келтските символи върху дърво, да направят за себе си амулети от глина, както и да оцветяват сцени от келтския бит.

Събитието ще се проведе в две части от 10 до 12 и от 15 до 17 часа. Вход е свободен.

 

Коментари

Още от последните новини