Предадоха на съд Веселина, която уби мъжа си и после заблуди НОИ, че е жив заради пенсията му

Предадоха на съд Веселина, която уби мъжа си и после заблуди НОИ, че е жив заради пенсията му - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Веселина Г., подсъдима за противозаконно лишаване от свобода на бившия си съпруг,  убийството му и поддържане на заблуда на служители от НОИ, че пострадалият е жив, за да получава пенсията му.

Тя е подсъдима за това, че от началото на май 2013 до 1 август 2014 в дома си в ж.к.Лазур, при условията на продължавано престъпление, противозаконно лишила от свобода съпруга си Димитър, като го държала заключен в една от стаите в жилището, като деянието е извършено по начин опасен за здравето на пострадалия.

Тя е подсъдима и за това, че на 1 август 2014, по особено мъчителен начин, предумишлено умъртвила Димитър, който бил в безпомощно състояние, като системно не му е давала достатъчно количество храна, вода и необходимите за заболяването му лекарства, лишила го е от необходимата квалифицирана медицинска помощ и грижи в болнични условия, вследствие на което е настъпила смъртта му.

Веселина Г. е подсъдима и за това, че за периода от 01.09.2014 г. до 31.08.2016 г. в гр. Бургас, в условията на съвкупност с горепосочените престъпления, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, като пълномощник на Димитър, заблудила служител на НОИ че Димитър (починал на 01.08.2014 г.) е жив и има право да продължи да получава пенсия за старост, в резултат на което служителят е наредил превод на пенсии на Димитър за периода от 01.09.2014 г. до 31.08.2016 г., по негова банкова сметка (общо 24 превода за посочения период), като с това е причинила имотна вреда на НОИ, в общ размер на 21 140 лева.

Окръжен съд – Бургас е нарочил заседанието си за 20.02.2018 г.

Коментари

Още от последните новини