Правителството отпуска средства за въвеждането на машинно гласуване

Правителството отпуска средства за въвеждането на машинно гласуване - E-Burgas.com
Снимка: БНР

Отпускаме средства за машинно гласуване, макар че не съм убеден, че това ще реши нещо. Това се говори от много време и не искам върху правителството да тегне съмнение, че не желаем. Ще похарчим много пари, не съм убеден с това, че ще се реши нещо. Възлагам на Томислав Дончев и ЦИК да го направят. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание, цитиран от БНТ.

Да похарчим няколко десетки милиона и да видим какви ще са резултатите. Парламентът трябва да уточни ще се дублират ли машинното и хартиено гласуване, ще може ли през седмица да се съберат отново и да се направят. Това са близо 13 000 машини. За последните избори бяха към 70 милиона, за президентските е лесно за парламентарни и местни как ще ги направим“, допълни премиерът Борисов.

"За мен е глупост да поддържаме две паралелни системи за гласуване, това прави изборите извънредно скъпи. Вече се работи. Всяка избирателна секция ще има машина за гласуване. Трябва да има минимум 15 000 броя машини, за да има и резервни. Има нужда от прецизиране на законодателството." заяви Томислав Дончев. 

Коментари

Още от последните новини