Повдигнаха обвинения срещу двамата младежи, нападнали пенсионерка в Ново Паничарево

Повдигнаха обвинения срещу двамата младежи, нападнали пенсионерка в Ново Паничарево - E-Burgas.com

Ден след тежкия грабеж, двамата младежи, които нападнаха пенсионерка в село Ново Паничарево, бяха привлечени към наказателна отговорност от Бургаската районна прокуратура. 20-годишният Николай и 17-годишният Иван са направили самопризнания и са върнали откраднатите от възрастната жена 60 лева.

Припомняме Ви, че двете момчета нахълтали в дома на 70-годишната жена в сряда вечерта. След като я заплашили с побой и убийство, взели портмонето й, в което имало около 60 лева. При грабежа употребили сила, като съборили потърпевшата, притиснали я към пода и затиснали носа и устата й. Малко по-късно същата вечер били задържани.

Съдът определи мерки за неотклонение на двете момчета. 20-годишният Николай е с мярка “подписка”, а непълнолетният Иван е оставен “под надзора на родител”. Разследването би трябвало да приключи в рамките на седем дни.

За извършеното тежко умишлено престъпление против собствеността, законодателят е предвидил наказание “лишаване от свобода” от 3 до 10 г., като при непълнолетие на извършителя наказанието е минимално.

Коментари

Още от последните новини