Постоянен арест виси над Стоян, който разби телескопа в морската и задигна 302 лв.

Постоянен арест виси над Стоян, който разби телескопа в морската и задигна 302 лв. - E-Burgas.com

Районна прокуратура – Бургас повдигна обвинение и внесе в съд искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоян В. от гр. Бургас за извършена кражба, като съизвършител, в условията на опасен рецидив на сумата от 302 лв. от метална кутия, монтирана на телескоп.

На 16.08.2019 г. е започнало разследване по досъдебно производство, в хода на което прокурор при РП-Бургас е повдигнал обвинение срещу Стоян В., затова че на 07.08.2019 г., в град Бургас, от телескоп, собственост на Община Бургас, представлявана от Димитър Николов – Кмет на Община Бургас, при условията на опасен рецидив, в съучастие с друго лице, действайки като извършител, чрез унищожаване на преграда здраво направена за защита на имот – счупване ключалката на метална кутия и чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи – метална кутия на стойност 442 лева, ведно с парична сума от 302 лева, всичко  на обща стойност 744 лева (седемстотин четиридесет и четири), от владението на А. Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

В хода на проведеното до настоящия момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Стоян В. и още едно лице, в извършване на инкриминираното тежко умишлено престъпление.

С постановление на прокурор от РП-Бургас, обвиняемото лице е задържано за срок до 48 часа. Днес, 17.08.2019 г. РП-Бургас внесе в съд искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, спрямо обвиняемия, като съдът е насрочил съдебното заседание за 14:00 ч.

Коментари

Още от последните новини