Полицията и жандармерията със спецакция в Сливенско

Полицията и жандармерията със спецакция в Сливенско - E-Burgas.com

Специализирана операция на полиция и жандармерия е проведена на територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. В операцията са включени екипи на „Зонално жандармерийско управление“-Бургас и служители на ДГС в Котел и Твърдица.

Целта е ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите района, участъци, махали и квартали. Осъществен е контрол по спазване на Закона за движение по пътищата.

Извършени са проверки на обекти за продажба, съхранение и транспортиране на дървен материал и дърва за огрев в землищата на Твърдица, Шивачево и района на Котел. Съставен е един акт по Закона за горите на собственик на обект са съхранение на дървен материал в Твърдица за липса на задължителното видеонаблюдение в обекта. В село Градец са установени случаи на незаконно придобити дърва за огрев в 3 части имота, за което са съставени актове. Не са констатирани други нарушения. С цел превенция на собствениците на обекти са съставени протоколи за предупреждение.

Не са констатирани нарушения при проверки в търговски обекти, намиращи се в град Сливен, Твърдица и Шивачево за нерегламентирана продажба на акцизни стоки и стоки с изтекъл срок на годност.

В хода на операцията в РУ-Котел са получени сигнали за кражба на мобилен телефон в село Жеравна и газов пистолет от частен имот в село Мокрен. В резултата на проведените незабавни действия извършителите са установени - криминално проявени мъже на 36 и 27 години. Задържани са за 24 часа. Вещите, обект на кражбите, са намерени и предадени. Образувани са досъдебни производства.

Разкрити са още пет домови кражби, извършени в различен период. Извършителите са установени и задържани, инкриминираните вещи са намерени и иззети. По време на операция е получен сигнал за домашно насилие в село Градец. Задържан е мъж на 71 години, който е упражнил насилие спрямо съпругата си. На жената е предложена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията.

Коментари