Подписват споразуменито до края на деня, съставът на кабинет - ясен утре

Подписват споразуменито до края на деня, съставът на кабинет - ясен утре - E-Burgas.com

До края на деня ще бъде подписано коалиционното споразумение между ПП и останалите 3 партии в бъдещия кабинет. Това увери съпредседателят на ПП Кирил Петков в кулоарите на НС, като обаче добави, че това ще стане без медиите. Той напомни, че днес БСП имат пленум, където документът трябва да се одобри. След това ще е и самото подписване, а споразумението, в едно с всички приложения ще бъде публикувано. Всяка от партиите ще се подпише на отделна страница към документа.

Дали самото подписване физически ще се осъществи заедно от всички партии или отделно, Петков определи като формализъм. Петков заяви, че явно от ПП, като най-голямата политическа сила, ще бъдат като гарант. Надява се обаче все пак да има обща снимка след самото подписване. От думите на Петков стана ясно, че съставът на кабинета ще стана ясен утре.

Повод за коментара му по същество бе фактът, че шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов бе забелязан да влиза в стаята на ПП в парламента.

В тази връзка Петков поясни, че не са обсъждали споразумението, а по теми след това и работата, която ще трябва да свършат.

Коментари

Още от последните новини