Подновиха изпитите за шофьорска книжка

Подновиха изпитите за шофьорска книжка - E-Burgas.com

Над 5 000 кандидат-шофьори отиват на изпит за книжка след два месеца чакане. Отново се провеждат практически изпити по кормуване, но при строги мерки за безопасност. С отпадането на извънредното положение стартират и засилени проверки за спазването на всички ограничения в учебните центрове.

Преди да чуе положителната оценка, през март Полина попада в списъка от над 5 000 кандидат-шофьори, които трябва да чакат заповед, с която да могат да се явят на изпит.

„Аз бях записана за 16 март. Взех допълнителни уроци, защото няма как два месеца да не карам и да се чувствам подготвена“, казва тя. Два допълнителни часа по кормуване струват на Полина 100 лева. Строгите мерки за безопасност я хващат неподготвена. 

„В автомобила ще присъства само един кандидат. Следващите кандидати чакат в съответния учебен център. Като приключи изпитът на първия кандидат, автомобилът се дезинфекцира и след това започва изпитът на следващия. Кандидатите трябва да бъдат с маски и ръкавици“, обясни Бойко Рановски, изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация”.

Въпреки опасността от разпространение на COVID-19, сериозен отлив от желаещи да се явят на изпит няма. „От 4 май стартирахме поетапно възстановяване на теоретичните изпити. За дните понеделник и вторник – 4 и 5 май, за изпити бяха записани 880 човека като само 46 от тях не се явиха на изпита“, допълва Рановски.

С отпадането на извънредното положение на 13 май, от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” стартират и засилени проверки за спазване на мерките предаде "Нова".

Коментари

Още от последните новини