Почти милион българи нямат възможност за море

Почти милион българи нямат възможност за море - E-Burgas.com

Данните са на Европейската конфедерация на профсъюзите 

Близо един милион българи не могатда си позволятлятна почивка.Данните са на Европейската конфедерация на профсъюзите. Според тях общо 28 процента от населението в ЕС е в положението на нашите съграждани. 

Негативната класация оглавява Гърция - там хората, които не могат да си позволят лятна почивка, представляват близо 89 на сто от живеещите под прага на бедността. 
На второ място се нарежда Румъния. Общо седем са държавите, които изпреварват българия по процент бедно население. 

Вода от маркуча -това е усещането за лято на село. Голяма част от хората във врачанското село Вировско не са ходили на почивка от години. 

Докато се охлаждат и си почиват било с маркуча в градината или под черницата пред двора, бабите само си спомнят плажа, до който не могат да стигнат и тази година. 

Има обаче и такива като Дарина, които имат финансова възможност, но не искат да отидат, защото имат своето „зелено" море - градинката, която обичат и която иска грижа. Затова тя предпочита да остане при нея тази година. 
 

Свързани статии
Омбудсманът: Линията на бедност, трябва да стане 504 лв. още сега Ще борим бедността с 20 млрд лева за социална политика Крайно нуждаещи се бургазлии ще получават топла храна и през 2021 Глад и мизерия: Детската бедност у нас е сред най-високите в ЕС
Тагове
бедност
Коментари

Още от последните новини