Починалата лекарка от София се чувствала добре допоследно

Починалата лекарка от София се чувствала добре допоследно  - E-Burgas.com

Вчера бе обявено, че втори медик с Ковид-19 е починал. Става дума за Нели Пандова от Спешна помощ в София.

"Това, което си е писала с наши колеги, е, че когато са я изписали, е казала, че продължава антибиотичното лечение вкъщи, чувства се по-добре, диша по-спокойно, имала е един светъл период. В последните два дни малко не се е е почувствала добре. Като лекар е решила да вземе мерките, които са й познати, но втория ден привечер състоянието й се влошава, вика наши колеги, карат я в Александровска болница, където се знае какъв е изходът", разказа говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

"Тестовете са такива каквито са и щабът предупреди, че особено бързите тестове дават отклонения. Затова има PCR, който също не е 100 процента. Това, което поне спешна помощ София направи, вече трети месец сме в пълна мобилизация - ръководството денонощно полага усилия, за да бъдем снабдени с всички предпазни мерки", каза още тя.

"Страх в колегите няма. Тези хора работят много тежка и жестока работа, били са свидетели на какво ли не. Сякаш са се примирили, че във всеки един момент може да ги споходи смъртта. Страхуват се само за близките си. Иначе всички бяхме много шокирани, не можехме да повярваме, че се случва, защото тя е писала в последните дни, че се чувства по-добре. Тя беше един от най-лъчезарните хора", завърши Сунгарска.

Коментари

Още от последните новини