Почина вокалистът на "Юрая Хийп" и приятел на Бургас Джон Лоутън

Почина вокалистът на

Внезапно почина вокалистът на група "Юрая Хийп" Джон Лоутън, съобщават музикантите на официалната страница на групата.

Певецът е издъхнал на 29 юни, на 74-годишна възраст, но тъжната новина беше оповестена днес.

От "Юрая Хийп" публикуваха съобщение за нея и в официалния си профил в Туитър. В публикацията се казва още, че по желание на Лоутън, той ще бъде погребан на скромна церемония в тесен семеен кръг.

Кметът на Бургас Димитър Николов също сподели тъжната новина във Фейсбук,

"Миналата година отлетя Кен Хенсли. Сега разбрах от медиите, че вече го няма и Джон Лоутън.

Аз ще ги помня усмихнати, като на снимката. Бургас ще продължи да пее песента "Джулай морнинг" всяко лято на плажа, така че не искаме и няма да се разделим с тях завинаги. Светъл път!", написа Николов.

Джон Лоутън остава завинаги в историята на музиката и в сърцата на милиони почитатели по цял свят с вечния си хит "July Morning", посветен на лятното утро на 1 юли и тържественото настъпване на лятото.   

Джон Лоутън беше един от големите приятели на Българи я и Бургас. От 2004 година ежегодно изпълнява "July Morning" на концертите в Каварна – Калиакра Рок Фест, които се състоят на зазоряване на 1 юли. Често участва и в други концерти в страната.

В края на 2008 г. участва в „Джон Лоутън представя...“, където разказва за миналото на Бургас и други градове – околности, традиции и обичаи. През 2011 г. взема участие в популярния български филм Love.net, като освен участието си допринася и с песента „Tonight“, която е включена в саундтрака към филма.

  

Коментари