По-добра комуникация и гъвкавост при планови спирания на тока в предприятия и фирми

По-добра комуникация и гъвкавост при планови спирания на тока в предприятия и фирми - E-Burgas.com

По какъв начин планираните прекъсвания на електрозахранването могат да бъдат извършвани при повече гъвкавост и с по-малко неудобства в предприятията и производствата? Този въпрос отправи народният представител от ГЕРБ Димитър Бойчев, който е и зам.-председател на парламентарната Комисия по енергетика. Той постави темата по време на редовното заседание пред представител на EVN. 
„Повод да повдигна въпроса бяха срещи по време на кампанията за местни избори. Заедно с част от кандидатите за общински съветници имахме дискусия с фирми, които са позиционирани в Промишлена зона – Север, в Бургас. Служителите им се сблъскват със спиране на тока в понеделник, което възпрепятства нормалния работен процес. Не говорим за единични случаи, а за такива, засягащи много фирми и хора. Така се създава неудобство за предприятията и работещите. Поех ангажимент да отправя този въпрос към EVN“, коментира бургаският депутат. 
Представител на електроразпределителното дружество, който е присъствал на заседанието на комисията, е коментирал, че всяко едно планово спиране на тока се публикува на сайта на EVN по предварителен месечен график, Поради големия обхват на компанията към момента няма възможност профилактиката да се извършва единствено и само в почивни дни. Димитър Бойчев е насочил вниманието към възможност всяка фирма да подава обратна връзка към EVN във връзка с неподходящ ден и часови интервал при спиране на електричеството. Това е било и предложението на представителя на дружеството. 
„От EVN ме информираха, че при планови спирания на тока, графикът е публикува в сайта им доста преди конкретната дата. Съответно вариант е засегнатата фирма или предприятие да се свърже с EVN и ако не удобен посоченият ден и часови интервал – да се направят промени и да се търси консенсус между двете страни. Подобна възможност за обратна връзка и комуникация е добър вариант и трябва да се работи в тази посока, за постигане на по-голяма гъвкавост“, коментира още бургаският депутат след дискусия в комисията. 
По време на срещите на Бойчев в Промишлена зона-Север, работещи там служители са споделили още, че за всички ще бъде улеснение да бъдат поставяни печатни уведомления за планувани спирания на тока на самата сграда. „Такава практика за предприятия, фирмени сгради няма към момента, от EVN поставят подобни бележки единствено на жилищни сгради. Промяна в тази посока ще улесни и планира по-добре работата, защото хората не проверяват постоянно в сайта на енергийната компания“, коментира Димитър Бойчев. 

Коментари

Още от последните новини