По 1000 лв. на месец за всички медицински лица за битката с коронавируса

По 1000 лв. на месец за всички медицински лица за битката с коронавируса  - E-Burgas.com

Най-спешното в момента е да можем да защитим лекарите, медицинските сестри, лаборантите и санитарите. Това което обсъдихме по 1000 лв. на медицинско лице, което води битка на първа линия с коронавируса.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след извънреднатасреща с президента Румен Радев. 

"Защо трябва да сме предпазливи към следващите мерки. Трябва да мислим за пенсиите, за заплатите на лекарите, армията и полицията. Нито една държава в моемнта не е предложила конкретна мярка, защото докротите не знаят за колко време ще се справят. Затова всеки лев се използва за максимално дълго време." заяви Борисов. 

Той допълни, че всички противеоречия с президента остават на заден план, докато трае кризата.

"Държавата трябва да помогне на най-слабите, а младите трябва да помогнат на старите. Това е надеждата да си върнем доверието в държавата и в бъдещето ни като общество. Тази криза е възьможност да излезем по-силни и единни като народ, който може да преодолява изпитанията. В който поколенията могат да си подават ръка.

Ако преедолеем тази епидемия, ние ще намерим решението и към всички натрупани с годините проблеми. Защото ключът към тях е в солидарността и уважението към човешкия живот." обърна се Румен Радев към българския народ. 

Така и не стана ясно каква е позицията на приемиера и президента относно предложенията на ген. Христо Мутафчийски за налагенето още по-строги мерки. 

 

Коментари

Още от последните новини