По 100 лв. на калпак, ако се гласува за арестувания кмет на Несебър

По 100 лв. на калпак, ако се гласува за арестувания кмет на Несебър - E-Burgas.com

Организираната престъпна група в Несебър е имала намерение да плати по 100 лева на избиратели, заяви на пресконференция Димитър Петров, ръководител на Специализираната прокуратура по повод задържането на кмета на Несебър за нарушаването на изборните правила. 70 000 лв. бил бюджетът, който управникът на града заедно с четирима общински съветници подготвили, за да си подсигурят следващ мандат чрез купуване на гласове съобщи "Дарик".

Петимата претенденти за местната власт бяха задържани при специализирана полицейска операция.

Говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева разкри, че организираната престъпна група не е политически ангажирана. Кандидатът за кмет се бори за четвърти мандат в Несебър. Организирането на схемата е започнало в края на август. В Спецпрокуратурата сигналът е постъпил в началото на октомври.

На адреси в общината са намерени парични суми, тефтери, телефони, имена на гласоподаватели. Иззети са записи от камери за видеонаблюдение.

Според разследващите членове на престъпната група трябвало да получат суми между 5000 и 10 000 лева. На други пък срещу вота си е обещано позиции в местната администрация. В списъците е имало имената на 114 души, сред които бедни хора. 

Коментари

Още от последните новини