Пътят към успеха след Кралица на Бургас или историята на 18-годишната Алекс

Пътят към успеха след Кралица на Бургас или историята на 18-годишната Алекс - E-Burgas.com

Това е една история от Бургас до Ню Йорк, или как когато вярваш в мечтите си, те се сбъдват.

Тя е на 18 години, но вече покори модните подиуми на Милано, Париж, Ню Йорк. Тя е от Бургас Световните дизайнери я предпочитат. Защото е красива, защото е естествена, защото има излъчване. Много момичета биха й завидели за успехите, които има вече зад гърба си. Тя обаче не иска да се главозамайва.

Казва Александрина Цветкова, за приятели и близки е просто  Алекс. Тя спечели преди една година „Кралица на Бургас”. Жури и публика бяха силно впечатлено от харизмата, която носи, от перфектните й мерки. През 2013 става „Мис Созопол”. Но истинските успехи тръгват след короната „Кралица на Бургас”. Стотици ревюта, снимки за корици на списания…и то на световно ниво.

Тя работи с 15 модни агенции в целия свят. „Но сърдечно искам да благодаря на майката-агенция, тук в България, на „Интерсаунд” на Ирина Папазова, която повярва в мен, която ми даде началния старт, за да пробия успешно навън”-казва Алекс.

Веднага след „Кралица на Бургас” нашето момиче тръгва за Милано. Там работи с агенцията, което е в топ 10 в Италия „ Bravemodels”. Забелязват я и след Милано, Алекс заминава за Париж, за да покорява и там модния модиум.

Работи със световно известни дизайнери-Blumarine, Armani, Valentino, Ermanno Scervino, Carmen Marc Valvo иоще много други, както и за  почти всички български дизайнери, разбира се.

„За мен това, което ми се случва е  нещо съвсем нормално, да вярно исках да се занимавам с мода, повярвах в себе си и нещата се случиха. Благодарна съм на съдбата, на подкрепата на моето семейство. За някой може да е приказка, за мен е нещо реално, на което се отдавам, работя много, пътувам много и нещата се случиха”-признава Алекс.

В края на миналата година, нашето красиво момиче стана и Вице „Мис България”. От колекцията към корони се прибави и още една. „За мен конкурсите не са фикс идея. За мен са начин да се запозная с други хора, да се потопя във вълшебната атмосфера на състезанието. Очаква ме още един конкурс „Мис Планет”, който ще се проведе в Грузия това лято. И се надявам достойно да представя България.”-споделя Алекс

Всъщност тя където и да отиде казва, че е от Бургас, от България. Понякога просто й се налага д прави уточнения, че във вените й тече българска кръв, защото я оприличават на испанка или бразилка. „Но интересното е ,че знаят за нашата страна, знаят къде се намира, знаят името на България.”

Кулминацията до сега в кариерата на Алекс е може би заминаването в Ню Йорк и „Седмицата на модата”. Преди около месец тя беше част от световното модно събитие. „Това беше много работа, много ревюта, но емоцията си заслужава. Ставаш сутрин и трябва да си точен, да не закъсняваш, защото имаш само два часа, в които твоите личен гримьор, фризьор, маникюрист трябва да те подготвят за ревюто. За всеки дизайнер е необходима определена визия. Не се оплаквам. Нищо, че вечер се чувствах много изморена. Заслужаваше си.”-признава Алекс.

И ако за нея „Седмицата на модата” в Ню Йорк е работа, за нас е повод за гордост, защото нашето бургаско момиче дефилира там, защото направи така името на България да се знае, защото сбъдна мечтата си.

На Алекс сега й предстои завършване на средното образование и абитуриентски бал. Тя учи в ГПНЕ „Гоьте”. И въпреки ангажиментите си  извън страната, тя има отлични оценки в дипломата си. А роклята за бала ли?! „Аз сама я измислих, нарисувах я. Създавам рокли, да. Мисля след време в това да се насоча. Имам си свой стил, роклята в момента се шие и е изцяло по мой проект.”-споделя Алекс.

Преди бала обаче тя ще бъде част от конкурса „Кралица на Бургас”. Ще предаде короната на следващата носителка. „Пожелавам на всички момичета да бъдат себе си и да повярват в себе си, това е формулата на успеха”-казва Алекс.

Иначе за тези години короните, които вече е натрупала в колекцията („Мис Созопол 2013”, „Кралица на Бургас 2014”, второ място „Мис Планет България”, Вице „Мис България 2015”)  я задължават да бъде истинска, естествена, да не се компрометира, защото знае, че е модел за подражание на много момичета. И вярва, че една красива жена трябва да е умна и възпитана, да не бъде наивна, да се опитва да бъде независима. Само така може да продължи смело напред.

Алекс е пример за подражение на своите четирима братя и сестри. Тя е най-голямата и всички безумно се радват на успехите й и безрезервно я подкрепят. 

Ние пък можем да стискаме палци на нашата Алекс все така да върви смело напред в света на модта и да популяризира името на Бургас и на България.

Галерия
Коментари

Още от последните новини