Пътници от катастрофата на „Тракия“ твърдят, че шофьорът е заспал

Пътници от катастрофата на „Тракия“ твърдят, че шофьорът е заспал - E-Burgas.com

Хора, пътували с автобуса, който късно снощи се обърна на магистрала „Тракия“, разказват пред  на NOVA, че шофьорът заспал зад волана. „Пътувах сутринта от Поморие със същия шофьор, караше само той и на връщане също беше сам”, заявява Галя Василева.

В автобуса нямало втори шофьор.

„Това означава, че един шофьор е карал в продължение на не знам колко часа. Автобусът тръгва от Слънчев бряг в 06 ч., отива до София и се връща обратно в четири, с един шофьор само”, заявява Василева.

Това означава, че един шофьор е карал в продължение на не знам колко часа. Автобусът тръгва от Слънчев бряг в 06 ч., отива до София и се връща обратно в четири, с един шофьор само”, заявява Василева.

Някои от пътниците

опитвали да държат шофьора уден.

„Имаше една рускиня до шофьора и му пускаше музика. Шофьорът беше като някакъв дрогиран, с риза разкопчана до пъпа. Шофьорът беше заспал”, заяви Веселин Алексиев.

От фирма „Юнион Ивкони” признават, че не е имало втори шофьор, но този, който е управлявал катастрофиралия автобус, е спазил правилата за управление и почивка. „Ако е правил услуга на свой колега и е направил курса сутринта, това при нас не е отбелязано”, заяви Георги Атанасов, изпълнителен директор на фирмата.

Имало е вероятност и автобусът да се запали. Това се разбира от информацията от д-р Валентин Вълчев, лекар в МБАЛ „Св. Пантелеймон” в Ямбол, където са откарани 13 пострадали пътници.

„Всички пациенти, които приехме, бяха в дизелово гориво”,

заяви д-р Вълчев.

„Нараняванията им са по горни и долни крайници, тъй като е настъпила доста сериозна суматоха. Автобусът се е обърнал и се е влачил около 20-ина метра в канавката”, обясни той. Никой от пострадалите не е с тежки травми или опаснос за живота.

Пътувалите в автобуса са предимно от Бургас. Половината от тях са ранени. Тринайсет са приети в Спешно отделение на Ямболската болница, трима са откарани в Карнобат. Останалите пътници бяха извозени с автобус на фирмата превозвач, пристигнал на мястото на катастрофата.

Още по темата вижте във видеото горе.

Днес авариралият автобус ще бъде изтеглен, заради което в участъка от км 295 до км 297 от АМ „Тракия“ движението се осъществява само в изпреварващата лента в посока Бургас, съобщиха от АПИ. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на служителите на „Пътна полиция“.

Коментари