Първите дози на AstraZeneca пристигат днес

Първите дози на AstraZeneca пристигат днес - E-Burgas.com

28 800 дози от ваксината на AstraZeneca пристигат днес у нас. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. Първите количества от препарата ще влязат на територията на страната окол 19 ч.

Брифинг пред медиите ще дадат и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов и председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов.

Това е третият препарат, който пристига у нас. Ваксинацията срещу COVID-19 към момента се провежда с разработките на Pfizer/BioNTech и Moderna. Това е и третият одобрен от Европейската агенция по лекарствата препарат на територията на блока.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
ваксини ковид
Коментари

Още от последните новини