ОЗБГ сигнализира: Вандали изкорениха дръвчето, което ние засадихме в Морската градина

ОЗБГ сигнализира: Вандали изкорениха дръвчето, което ние засадихме в Морската градина - E-Burgas.com

Оргазнизация за закрила на българските граждани изпрати отворено писмо до медии, до кмета н Бургас Димитър Николов, както и до Директора на бургаската полиция. Те са възмутени от поредния вандалски акт. Неизвестен е изкоренил едно от трите дръвчета, които членовете на ОЗБГ са засадили преди време.

"Дръвчето не е паднало или счупено, а е било извадено с корените и откраднато, както сами може да видите", пишат в писмото си представителите на Оргазнизацията и прилагат снимки. 

ОЗБГ молят всички, които са били свидетели на постъпката да сигнализират компетентните институции.

"В близост до засадените дръвчета има заведения, които разполагат с охранителни камери, отделно това е оживен и осветен район, в който има и полицейско присъствие. Във връзка с това, пред ОЗБГ, изникват няколко въпроса:

1. Какви мерки ще вземат компетентните институции за разкриване на нарушителя и какви законови последствия ще има за него?

2. Какви мерки ще бъдат предприети за стопирането на бъдещи противозаконни действия от този вид?

3. Чисто хипотетично, ако дръвчето не е било откраднато, а е било взето (с някаква неясна към момента цел) от озеленителна фирма, от отдела към Община Бургас, който отговаря за озеленяването на този терен или друга идентична структура, то защо ОЗБГ не е уведомена?", пише още в писмото.

От ОЗБГ обещават да осигурят пълна анонимност на свидетелите на вандалската постъпка. Членовете на Организацията вярват, че  институциите ще си свършат работата и виновникът ще бъде издирен и санкциониран.

Както знаете членовете на ОЗБГ преди дни получиха награда от Директора на Гранична полиция Антонио Ангелов, заради залавянето на 23 бежанцжи в Странджа. А постъпката им по границта беше документирана в предаването "Ничия земя" по Нова телевизия.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини