Отвлеченият тираджия 6 месеца пращал пари на Диана без да я е виждал

Отвлеченият тираджия 6 месеца пращал пари на Диана без да я е виждал  - E-Burgas.com

Tираджията от Бургас, държан в плен 32 часа в къща в Сливен, до последно криел, че е станал жертва на коварна любовница, разкриха криминалисти.

На 10 септември по обед 30-годишният мъж от комплекс "Меден рудник" сам се явил в полицията и заявил, че е бил отвлечен. Той бил с подуто и насинено от бой лице, говорел трудно и бил много изплашен.
Роднини споделили за някаква мистериозна жена, по която тираджията бил направо полудял. Оказало се, че това е 30-годишната Диана Куртева от Сливен - разведена, с две малки деца. Тя успяла да зариби бургазлията във Facebook, представяйки се за грижовна майка, която си търси опора в живота. Двамата започнали да си пишат в началото на 2017 г., а от февруари международният шофьор, който работел в Германия, почнал да ѝ праща пари.

Всеки месец бургазлията превеждал по няколкостотин лева на изгората си, без дори да я е виждал на живо. Двамата се сближили много във виртуалното пространство и през август се срещнали в Бургас.

Тираджията се постарал да впечатли 30-годишната брюнетка. Водил я по ресторанти, на шопинг в моловете. За два дни пръснал по Диана 2000 лв., сочат данни от разследването.

Преглеждайки записите от камери по пътя Бургас - Сливен, униформените засекли автомобила на тираджията. Става ясно, че той сам е отишъл до Сливен. За по-малко от 24 часа похитителите били разкрити и задържани. Така зад решетките попадат 30-годишната Диана Куртева, 32-годишният Станислав Стоянов и мъж на 24 г., чиято самоличност от полицията не разкриха.

"24 часа" обаче твърди, че това е братът на собственика на къщата, в която тираджията е бил държан в плен.

На 8 септември, петък, влюбеният бургазлия тръгва за Сливен, за да гостува на Диана. Вместо в дома си обаче, фаталната жена го кани на друг адрес - на ул. "Момина сълза" в кв. "Комлука". Диана наистина го чака в къщата. Много бързо обаче тя инсценира скандал и когато "влюбените" започват да се карат, вътре нахлуват двама мъже с маски на лицата. Те завързали госта със свински опашки и облепили устата му с тиксо, за да не вика. След това се започнал жесток побой. Целта била да сплашат тираджията и да го ограбят.

"Жената също е била много агресивна. Имало е и сексуални извращения", разкри апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Докато е държан в къщата, пленникът е заплашван с нечовешки изтезания като набиване на кол и рязане на пръсти с лозарска ножица. Насилван е с различни предмети, сочат данни от разследването.

Похитителите взели двете дебитни карти на тираджията и го принудили да им каже пинкодовете. Бандитите опитали да източат сметките му онлайн, но не успели, след което го преджобили и взели 200 лв. и мобилен телефон. Накрая го метнали в багажника на автомобила му с превръзка на очите и го зарязали в местност край Карандила.

Едва след като похитеният сам успял да се прибере в Бургас, сигнализирал в полицията.

"Вероятно е спестил част от информацията поради срам, но това е недопустимо. Не може потърпевши да ни дават погрешна информация и апелирам да не го правят", коментира прокурор Петров.

Диана Куртева и Стансилав Стоянов обаче не са направили самопризнания, напротив, твърдят, че нямат нищо общо с престъплението, в което са обвинени.

Разследващите обаче чакат важна ДНК експертиза за наличие на биологичен материал по предмети от престъплението. Чакат се и резултатите от кръвните проби за наличие на алкохол и наркотици.

Според шефа на полицията в Сливен Димитър Величков има данни, че Куртева е наркозависима. Съучастникът ѝ Станислав пък е съден за кражби и грабежи, разследван е и за наркоразпространение.

Но вместо да насочи полицаите към истинските похитители, тираджията излъгал, че е отвлечен в Бургас от двама непознати и нищичко не помнел. Едва след като разпитали близки на пострадалия, униформените започнали да сглобяват пъзела.

dnes.bg

Коментари

Още от последните новини