Отварят стадионите и залите за публика, но само със зелен сертификат

Отварят стадионите и залите за публика, но само със зелен сертификат - E-Burgas.com

Стадионите и залите ще бъдат отворени за публика, но феновете ще могат да влизат само след показване на зелен сертификат. Това анонсира заместник министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов по bTV.

“Говорили сме с голяма част от спортните федерации. Оттук насетне следва, че ще могат да бъдат въведен зеления сертификат за публиката на всички състезания. Ако даден човек има зелен сертификат, ще може да присъства на футбол, волейбол, баскетбол и други“, каза Златанов.

Той заяви, че мерките почти сигурно ще бъдат въведени, а в 14 часа ще започне експертен съвет с водещи епидемиолози, след който ще стана официално известни мерките, които ще бъдат взети.

„Зеленият сертификат се получава при следните опции – ваксиниран човек, преболедувал или с направен отрицателен PCR и антигенен тест. Резултатът от антигенния тест се ползва в рамките на 48 часа от получаването на резултата. След 48 мача валидността му спира. PCR теста дава валидност 72 часа“, допълни още Златанов.

В момента е забранена публиката на мачовете в София след решение на столичната РЗИ. Очаква се промяната в условията да засегне първо двубоя между ЦСКА и „Зоря“ (Луганск) от Лигата на конференциите, който в на 21 октомври, четвъртък.

Коментари

Още от последните новини