Отлично съдействие! Прокуратура и МВР разкриха топ крадци окрали вещи за 350 хиляди лева

Отлично съдействие! Прокуратура и МВР разкриха топ крадци окрали вещи за 350 хиляди лева - E-Burgas.com

Николай Стоянов от София и пловдивчанинът Валентин Беллилов извършили 4 кражби в Ямболско

Прокуратурата в Ямбол задържа за срок от 72 часа и повдигна обвинение на живущия в София Николай Стоянов и пловдивчанина Валентин Беллилов за извършването на 4 кражби на територията на област Ямбол.

Роденият през 1976 г. Стоянов е извършил престъпното деяние в условията на опасен рецидив, а 5 години по-младията от него Беллилов в изпитателния срок на влязла в сила осъдителна присъда за въоръжен грабеж. Наказанието предвидено за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години. Двамата мъже, извършвали кражбите на територията на област Ямбол, са задържани в Бургас, където наели помещение.

Фактите оповестиха днес зам.-апелативният прокурор на АП-Бургас Йовита Григорова, зам.- окръжният прокурор на ОП-Ямбол Димитринка Георгиева, наблюдаващият прокурор Татяна Найденова, иректорът на ОД на МВР-Бургас Калоян Калоянов и колегата му от Ямбол Генчо Иванов.

Григорова уточни, че общата сума на пари и вещи, открита в помещението, наето от двамата мъже в бургаския ж.к. „Братя Миладинови“ е над 350 000 лв. Само от едната кражба са задигнати 55 000 евро, а от друга – над 13 000 лв. Сред откритите вещи са и уникални часовници, скъпи златни накити, маркови слънчеви очила и други вещи на значителна стойност.

Прокурорите акцентираха на отлично свършената работа както от страна на прокуратурата, така и на органите на МВР. Григорова добави още, че цялостната операция по залавянето на обвиняемите е проведена на територията на двете области и е била приключена само в рамките на два дни – от 13 до 15 юли 2016 г.

Директорът на ОД на МВР-Ямбол Генчо Иванов съобщи, че кражбите са извършени чрез разбиване на каси, две от тях са били на офиси и две в жилищни апартаменти. Офисите са на фирма АВС „Инженеринг“, както и на ЗК „Единство“ – с. Ботево. Апартаментите, в които са извършени останалите две кражби се намират в Ямбол. Само при едната от тях са задигнати златни накити на стойност около 100 хил.лв.

Думите му бяха допълнени от бургаския му колега Калоян Калоянов, който акцентира върху намерените в Бургас инструменти за разбиване на каси, сред които отвертки, бормашини, различни ключове, съоръжения за извършване на заготовка за изработване на ключове, радиостанции, уреди за заглушаване на СОТ. Той обърна внимание на отличната подготовка на двамата обвиняеми, като припомни, че само преди няколко дни благодарение отново на отличното съдействие между прокуратурата и полицията, в Бургас са задържани трима мъже от София, извършили редица престъпления срещу собствеността. Към момента тримата мъже от софийския квартал „Люлин“ са с определени мерки за неотклонение задържане под стража.

Присъстващите на брифинга бяха категорични, че работата по разкриване на останалите лица, участващи в престъпната дейност, съвместно с Николай Стоянов и Валентин Беллилов ще продължи.

Галерия
Коментари

Още от последните новини