Откриха нова детска градина в Маринка (Снимки)

Откриха нова детска градина в Маринка (Снимки) - E-Burgas.com

"Община Бургас има готовност да реагира своевременно, ако детската градина, която откриваме днес, се окаже малка в скоро време, с оглед на повишената раждаемост в с. Маринка", заяви кметът Димитър Николов преди да пререже лентата на новото модерно детско заведение.

Точно преди една година градоначалникът и кметът на населеното място Лъчезар Колев направиха първата копка на детска градина "Пролетна Дъга".

Досега заведението се помещаваше в сградата на местното училище.

В новата функционална сграда ще бъде разкрита от септември и  яслена група. Освен детска площадка, в градината има опитно поле, където децата ще съдят цветя и зеленчуци. Просторната двуетажна сграда разполага с модерно оборудван кухненски блок, където ще се приготвя храната на малчуганите. В приземния етаж се намира спортният салон, където децата ще тренират и ще провеждат различни активности.

Близо 40 деца ще се обучават в детската градина от септември.

На откриването на детска градина "Пролетна дъга" присъстваха зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, зам.-кметът по бюджет, финанси и икономика Красимир Стойчев, директорът на  Дирекция "Образование" Веселина Таралова и общински съветници.

След откриването на детската градина, кметът Николов обяви пред местните жители, че са осигурени средства за изграждането на новия водопровод на село Маринка.  В момента се изчаква  избор на фирма изпълнител по проекта, като срокът на изпълнението е 150 работни дни. Николов допълни, че е договорено с електроразпределителното дружество, да се увеличи  и двойно мощността на електричеството, което се подава към селото.

Галерия
Коментари

Още от последните новини