Откриха над 28,5 кг наркотици в кутии с латексна боя на ГКПП „Малко Търново“

Откриха над 28,5 кг наркотици в кутии с латексна боя на ГКПП „Малко Търново“ - E-Burgas.com

Митническите служители на пункт "Малко Търново" задържаха 28 пакета, съдържащи хероин и три други наркотични вещества с бруто тегло 28,519 кг, съобщиха от Агенция "Митници" предаде "Dariknews".


Наркотиците са открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници. Направен е опит веществата да бъдат укрити чрез опаковането им в кутии с фабрично запечатана латексна боя.

На 17 август, около 02:30 часа, автобусът с българска регистрация пристига на "Малко Търново" на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ от Турция. Той е пътувал по редовна линия от Истанбул за Силистра.

На българския митнически пункт екипажът от двама шофьори и стюард, както и всички пътници, са заявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка на превозното средство и на багажа на пътниците митническите служители откриват в багажното отделение на автобуса три фабрично запечатани пластмасови кофи с надписи на латексна боя.

Митническите инспектори откриват при отварянето на кутиите, че в тях има малко количество боя, а под нея са поставени 28 пакета, увити в найлони. Установено е, че 22 от пакетите съдържат 21,579 кг пресовано кафеникаво вещество, което при извършения полеви наркотест реагира на хероин.


Съдържанието на другите шест пакета с неправилна форма, също установено чрез полеви наркотестове, е  хашиш, метамфетамин и опиум.  Установените наркотични вещества в пакетите са с бруто тегло 28,519 кг. Очакват се експертните заключения за наркотичните вещества.

По случая се води разследване, което се провежда под надзора на прокуратурата в Бургас. Задържан е стюардът на автобуса - български гражданин, както и двамата шофьори - турски граждани.

Коментари

Още от последните новини