От началото на годината битовите пожари са взели 17 жертви

От началото на годината битовите пожари са взели 17 жертви - E-Burgas.com

От началото на годината битовите пожари са взели 17 жертви. Други 32-ма са пострадали. Това показват данните на МВР за последните 25 дни. За този период екипите на пожарната са спасили над 20 души.

Само за последните 24 часа огнената стихия отне живота на 62-годишна жена и мъж на 90 години. Вчера сутринта в пернишката пожарна e получен сигнал за възникнал пожар в барака на ул. „Св. Петка“. Произшествието е ликвидирано бързо от пристигналите на адреса два екипа огнеборци. При влизане в бараката е открито тялото на 62-годишна жена. Причините за пожара са в процес на установяване, мястото на произшествието е посетено от служители на полицията.

Тридесет минути преди полунощ в Столичната пожарна постъпил сигнал, че се виждат пламъци от къща в кв. „Горна баня“. Пристигналите на място пожарникари потушили огъня, а в дома открили тялото на 90-годишен мъж. Пламъците са унищожили 80 кв.м покривна конструкция и домашно имущество. Причините за инцидента са в процес на установяване.

За да не се допускат сериозни инциденти и за да опазим своят живот и имуществото си, е важно да спазваме основните правила за пожарна безопасност.

Коментари