Оставиха Малката Рижа в ареста, той изслуша решението на съда с гръб

Оставиха Малката Рижа в ареста, той изслуша решението на съда с гръб - E-Burgas.com

"Дай да покарам или ще те пребия" обърнал се Стоянчов към собственика на мотора

Съдът в Бургас реши да уважи искането на прокуратурата и да наложи мярка постоянно задържане под стража на Симеон Стоянчов - Малката Рижа. Той е обвинен в кражба на мотоциклет и заплашване с побой на собственика му.

Близо 10 минути съдия Камелия Ненкова чете мотивите на съда, което вбеси Малката Рижа и той започна да нервничи, да пристъпва от крак на крак и да репликира. На половината на изслушването той се обърна с гръб и въпреки забележката на съдебната охрана изслуша мотивите така. 

Според съда в момента има достатъчно доказателства, които сочат, че Стоянчов е извършител на престъплението. Това сочат свидетелските показания на собственика на мотора Атанас Ненов. При разпита си пред съдия той заявил, че Малката Рижа се приближил към него с думите "Върви ли моторът? Ще ми дадеш ли да го покарам? Ако не ми го дадеш ще те прибия", след което се качил на превозното средство, завъртял ключовете и отпрашил в неизвестна посока.

По-късно пред служител на пътна полиция Ненов обяснил, че Рижата му е взел мотора. В показанията му обаче има известни противоречия, тъй като пред полицаите от райнното управление той заявил, че е дал мотора на Стоянчов. 

По-рано днес Стоянчов помоли съда да не бъде връщан в затвора, тъй като не е извършил кражбата на мотора, не се чувствал като престъпник и живеел скромно със заплатата си като общ работник на строеж. 

Видео
Коментари

Още от последните новини