Остава висока смъртността от коронавируса у нас

Остава висока смъртността от коронавируса у нас - E-Burgas.com

Случаите на новозаразени с коронавирус в страната намаляват, но остава висок броя на починалите, показват данните на Единния информационен портал у нас, представен в Dnes.bg.

27 996 са починалите лица в България, при които е била констатирана коронавирусна инфекция. Новите случаи, регистрирани през последното денонощие, са 105.

От последните загинали 91,43% не са били ваксинирани. Най-младата жертва на вируса е жена на 40 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания.

Починал е и мъж на 41 г. със сърдечно заболяване. Жени на 43 и 44 също са сред жертвите на Ковид-19 за денонощието. За една липсва информация за придружаващи заболявания, а другата е била с диабет, сърдечно и хронично бъбречно заболяване.

 

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
ковид
Коментари

Още от последните новини